Acum! Cutremur puternic Argeș! A fost activat planul roșu de intervenție!

0

Zeci de pompieri, paramedici SMURD, polițiști și alte forțe de intervenție participă în aceste momente în zona fostei Uzina ARO la un amplu exercițiu! Potrivit scenariului, în această dimineață a avut loc un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter, în urma căruia au fost înregistrate pagube însemnate.

„În cadrul acestei simulări se va urmări cooperarea instituțiilor cu responsabilitate la activarea Planului Roșu de intervenție și îmbunătățirea modului de reacție în cazul unor astfel de situații de urgență. Localitățile în care forțele de intervenție vor transpune cât mai aproape de realitate scenariile propuse sunt Câmpulung, Lerești și Schitu Golești.

Seismul se va produce în jurul orei 09.00, dimineața, iar intensitatea acestuia va fi de 7,2 grade pe scara Richter. Numeroase apeluri primite la numărul unic de urgență 112 vor sesiza situații de urgență apărute post-seism, acestea având loc în zona fostei platforme ARO și a Electromec SA.

Vor avea loc misiuni de salvare de la înălțime, acțiuni de căutare-salvare, intervenții la stingerea incendiilor, plus alte tipuri de misiuni” potrivit ISU Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata