Acum în Pitești! Proteste în ajun de Anul Nou! Se cer salarii mai mari!

0

Acum în Pitești! Proteste în ajun de Anul Nou! Se cer salarii mai mari!

Angajații AJPIS Argeș protestează din nou, chiar în aceste momente în fața instituției, alături de angajații Casei Județene de Pensii. Aceștia sunt nemulțumiți că negocierile purtate în urmă cu aproximativ două săptămâni nu au fost respectate iar salariile lor nu vor fi majorate.

CITEȘTE ȘI: „NU VREAU SĂ DEVIN ȚAP ISPĂȘITOR!”- ȘEFUL ANPC DESPRE TRAGEDIA DE LA FERMA DACILOR!

Reamintim faptul că, și în urmă cu două săptămâni, angajații celor două instituții au protestat, timp de trei zile, principalele revendicări fiind: salarii echitabile, egale cu cele ale angajaților din alte instituții (ANAF, Sănătate, APIA). De asemenea, aceștia cer condiții optime de lucru, alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului mare de muncă, plata orelor suplimentare, asigurarea stabilității locurilor de muncă și optimizarea aplicațiilor informatice.

Menționăm faptul că activitatea celor două instituții nu este afectată.

„Negocierile avute la Ministerul Muncii și în cadrul întâlnirilor cu premierul Marcel Ciolacu, nu au fost respectate. Am cerut alinierea salariilor cu cele de la nivel central. Ieri a apărut o ordonanță, în care nu se respectă promisiunile. Apar ceva modificări, însă nu așa cum au fost negociate. Apar modificări salariale în mai multe tranșe: de la 1 ianuarie și de la 1 iunie 2024. În funcție de ce se va rezolva, și noi vom aplica măsurile care se impun și vom proceda în același fel.”, a declarat Nicoleta Pană, lider sindicat Casa de Pensii Argeș.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata