Acum: Medici săltați de mascați pentru pensionări fictive! Percheziții și la Policlinică!

0

Acum: Medici săltați de mascați pentru pensionări fictive! Percheziții și la Policlinică!

În cursul zilei de astăzi, 30 ianuarie a.c., ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Anchete, Serviciul Județean Anticorupție Buzău, Serviciul Județean Anticorupție Ialomița, Serviciul Județean Anticorupție Brăila și Serviciul Județean Anticorupție Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău,  desfășoară acte de urmărire penală și pun în executare un număr de cinci mandate de percheziție domiciliară, dintre care trei la sediul Policlinicii „23 August “ Buzău, unde funcționează cabinete de expertiză medicală a muncii din cadrul Casei Județene de Pensii Buzău.

CITEȘTE ȘI: ACUM! O MAMA ȘI CEI DOI COPII AI SĂI-SPULBERAȚI PE TRECEREA DE PIETONI! ACCIDENT GRAV!

Totodată, sunt efectuate percheziții la domiciliile unor cadre medicale și asupra autovehiculelor utilizate de către acestea, în vederea probării activității infracționale într-o cauză penală care vizează posibila săvârșire a infracțiunii de luare de mită de către medici specialiști de expertiză medicală a capacității de muncă, precum și de către asistente medicale ce deservesc cabinetele de expertiză.

În cauză există suspiciuni și cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită comise de persoanele care au oferit unor cadre medicale sume de bani și diverse bunuri, cu ocazia prezentării la comisiile de expertiză a capacității de muncă și în scopul stabilirii unui grad de invaliditate.

De asemenea, se procedează la ridicarea de documente, înscrisuri, bunuri materiale și sunt puse în executare mandate de aducere privind persoanele implicate în activitatea infracțională, cercetările fiind în desfășurare. În cauză, se beneficiază și de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata