ACUM! MEDICII IES ÎN STRADĂ PENTRU UN CUNOSCUT DOCTOR PITEȘTEAN! PROTEST DE AMPLOARE ÎN PITEȘTI!

O manifestare de susținere a medicului Geanina Hagimă (fostă Dragnea) este organizată astăzi când zeci de doctori o vor susține în fața Colegiului Medicilor Argeș. Și duminică, în Piața Vasile Milea a fost organizat un astfel de protest iar pe data de 31 mai, un astfel de protest de susținere a cunoscutului medic piteștean, a fist organizat și în București, în fața Colegiului Medicilor din România.

Oamenii protestează împotriva anchetei disciplinare declanșată de Colegiul Medicilor față de doctorița Geanina Hagimă, ca urmare a unor proteste ale acesteia față de măsurile impuse în pandemie.

Doctorița Geanina Hagimă (fostă Dragnea)-cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor

Reamintim faptul că doctorița Geanina Hagimă (fostă Dragnea) este cercetată disciplinar de Colegiul Medicilor pentru că a protestat, de mai multe ori în timpul pandemiei, față de măsurile anti-COVID. Aceasta, medic primar obstetrică-ginecologie, care deține un cabinet privat în municipiul Pitești, va fi chemată pe 22 iunie în fața Colegiului Medicilor Argeș și anchetată disciplinar în urma unei sesizări făcute de Colegiul Medicilor din România (CMR), motivul invocat fiind participarea la proteste împotriva măsurilor impuse în pandemie și contestarea eficienței vaccinării anti-Covid.

În data de 10 mai 2022, Colegiul Medicilor din România a transmis Colegiului Medicilor Argeș o sesizare împotriva medicului Geanina Hagimă.

În data 4 mai 2022, ora 16:20, în fața sediului Colegiului Medicilor din România a avut loc un protest ce s-a desfășurat între orele 16:20- 17:30. La protest a participat și doamna doctor Hagimă Geanina-Elena care a luat cuvântul și a manifestat atât împotriva măsurilor dispuse pe teritoriul României în timpul pandemiei covid-19, cât și a ineficienței vaccinului Covid-19. Totodată, a menționat nemulțumirile față de activitatea Colegiului Medicilor din România în pandemie și faptul că CMR nu a avut grijă ca imaginea medicilor să fie respectată. Față de aspectele mai sus menționate se poate pune în discuție încălcarea articolului 10 „De-a lungul întregii sale activități, medicul își va respecta confrații, ferindu-se și abținându-se să îi denigreze” și a art. 22 lit. k) „Sunt contrare principiilor fundamentale ale exercitării profesiei de medic, în special, următoarele acte: respingerea publică, cu excepția dezbaterilor din comunitatea medicală, a unor mijloace de diagnostic, tratament și profilaxie recunoscute de comunitatea științifică academică medicală, precum și recomandarea publică a unor tratamente nefundamentate științific”, prevăzute de Codul de deontologie al Colegiului Medicilor din România.”, se precizează în solicitarea transmisă către Colegiul Medicilor Argeș. Ulterior, Consiliul Colegiului Medicilor Argeș a decis declanșarea anchetei disciplinare împotriva medicului.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.