Acum! Parlamentari și zeci de piteșteni au luat cu asalt Primăria Pitești! Se pune presiune!

0

Zeci de piteșteni, parlamentari, directori de instituții au luat cu asalt în aceste momente sala de ședințe a Consiliului Local pentru a susține referendumul pentru Pădurea Trivale sau pentru adoptarea proiectului prin care se dorește transformarea acesteia în pădure parc. Consilierii locali liberali, dar și senatorii Dănuț Bica, Narcis Mircescu și deputatul Ionuț Moșteanu au cerut retragerea de pe ordinea de zi, iar ulterior organizarea unui referendum pentru a respecta dorința piteștenilor.

CITEȘTE ȘI: DOLIU LA FILARMONICA PITEȘTI! MOARTE SUBITĂ!

Primul care a luat cuvântul, a fost consilierul local Mihai Coteț, care a spus că nu au existat discuții concrete, iar proiectul prin care se dorește transformarea Pădurii Trivale în pădure parc a fost întocmit în urma unor discuții cu „specialiștii majorității”.

„Susțin ideea de a face un referendum. Nu ați spus că ați avut discuții cu cetățeni. Ați discutat cu specialiștii dumneavoastră. Noi vă cerem să aveți o discuție și vă rugăm să retrageți proiectul de pe ordinea de zi” a spus Mihai Coteț.

De asemenea, Ionuț Moșteanu s-a raliat acțiunii organizate de către consilierii locali liberali și, a cerut la rândul său, organizarea unui referendum.

„S-a discutat mult pe subiectul Pădurii Trivale. E o pădure care trebuie să rămână o pădure. Eu vă cer, în numele cetățenilor, ceea ce au cerut dinainte. O dezbatere. Haideți să avem un timp de dezbatere și un referendum. Niciunul de la masa asta nu e atât de bine de informat pentru a decide” a spus Moșteanu.

Chiar dacă a existat o asemenea presiune din partea societății civile și a demnitarilor, proiectul de hotărâre prin care se vrea transformarea a 160 de hectare din Pădurea Trivale în pădure parc nu a fost retras de pe ordinea de zi, urmând ca disucțiile să continuie după parcurgerea ordinii de zi.

Știre în curs de actulizare!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata