Acum! Polițist din conducerea IPJ Argeș arestat! Ce acuzații i se aduc?

0

Un șef de post din cadrul IPJ Argeș își va petrece următoarele 30 zile în spatele gratiilor după ce a luat mită pentru a ajuta o femeie să promoveze examenul practic pentru permis. Din primele informații, omul legii a fost abordat de soțul celei care dorea să devină șoferiță, iar polițistul i-a cerut 3.000 lei pentru a interveni pe lângă examinatori pentru a fi mai îngăduitori. Bărbatul s-a conformat, i-a remis suma de bani, iar omul legii a discutat cu personalul de permise, astfel încât femeia să își primească permisul.

Totul s-a aflat în cursul zilei de ieri, când șeful de post din cadrul IPJ Argeș a fost săltat de lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Argeș care l-au adus la audieri, iar după câteva ore a fost administrat probatoriul și polițistul a fost reținut pentru 24 ore. Astăzi, bărbatul a fost prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile, dar magistrații de la Tribunalul Argeș au decis ca omul legii să fie arestat la domiciliu.

„În fapt, potrivit actului de învinuire, în cursul anului 2022, agentul de poliție ar fi pretins și primit suma de 3.000 lei de la un bărbat, în schimbul promisiunii celui dintâi de a interveni pe lângă funcționari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeș (Serviciul Permise) pentru a-i determina pe aceștia să o ajute pe soția bărbatului să promoveze proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Agentul de poliție a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, unde, după desfăşurarea unor noi acte procedurale, s-a dispus faţă de acesta punerea în mişcare a acţiunii penale, iar procurorul de caz a emis ordonanță de reținere față de acesta, pe o durată de 24 de ore.

În cursul zilei de 14.10.2022, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, instanţa dispunând faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile” potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata