Acum! Pompierii, pirotehniștii și Brigada Antitero – desfășurare de forțe pe A1! VIDEO

0

Un incendiu de vegetație, un accident grav între un microbuz și o autocisternă încărcată cu GPL, descoperirea unui proiectil dar și o amenințare cu bombă este scenariul unui amplu exercițiu derulat în aceste momente de ISU Argeș.

Simularea are loc lângă autostrada Pitești – București, pe Drumul 23, în apropiere de Metro, dar și în parcarea hipermaketului Auchan. La fața locului acționează în aceste momente pompierii cu mai multe autospeciale cu apă și spumă, echipaje SMURD, echipajul pirotehnic, dar și oamenii legii alături de Brigada Antitero. De asemenea, la exercițiu participă și prefectul Radu Perianu, în calitate de președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE ȘI: ACUM! A LOVIT VIOLENT UN GARD ȘI A DĂRÂMAT UN STÂLP DE BETON! ACCIDENT GRAV LA MICEȘTI!

„Dinamica situațiilor tactice va începe cu un incendiu de vegetație cu degajare mare de fum care afectează traficul de pe strada Drumul 23 și va conduce la un accident rutier cu victime multiple în care sunt implicate un microbuz și un ansamblu de transport GPL. Acest scenariu va determina activarea Planului Roșu la nivelul județului și suplimentarea intervenției cu forțele și mijloacele necesare.

Cele două situații principale vor avea în planurile secundare descoperirea unui proiectil în zona de manifestare a incendiului și o sesizare de atentat cu bombă, într-o parcare din incinta unui centru comercial aflat în apropiere. Se va testa modul de intervenție și nivelul de comunicare între participanții la acest exercițiu. Activitățile de acest gen sunt esențiale pentru a eficientiza modul de acțiune, dar și de comunicare în cazul unor situații reale” potrivit ISU Argeș.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata