ACUM: Șefi de instituții și afaceriști din Argeș audiați la DIICOT! Groapa de gunoi s-a împuțit!

0

ACUM: Șefi de instituții și afaceriști din Argeș audiați la DIICOT! Groapa de gunoi s-a împuțit! Mai multe persoane sunt audiate de câteva ore bune la DIICOT Pitești după ce, de dimineață ofițerii de poliție judiciară BCCO și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au descins în peste 33 de locații din Argeș, București, Ilfov și Vrancea.

CITEȘTE ȘI: PROCURORII DIICOT AU DESCINS LA GROAPA DE GUNOI DE LA ALBOTA! CINE ESTE VIZAT ÎN MEGADOSARUL DEȘEURILOR!

Înainte de a se ajunge la audieri, procurorii au percheziționat mai multe sedii și, în mod special, locația de la Albota unde se află groapa de gunoi, cea mai mare din județul Argeș și care este administrată de Girexim și Financiar Urban.

Persoanele audiate sunt suspectate de comiterea infracțiunilor de delapidare, înșelăciune, fals intelectual, uz de fals și instigare la fals intelectual, colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, deturnarea licitațiilor publice și îngroparea deșeurilor.

Grupul infracțional, care deținea monopolul ar fi câștigat sume ilegale de bani prin raportarea reciclării unor cantități mari de deșeuri, cantități ce nu au existat în realitate și care erau facrurate în mod fictiv ca fiind vândute/predate către diverși reciclatori/colectori ducând la  delapidarea bugetelor locale și naționale cu milioane de lei. Cel mai probabil, principalul vizat în acest dosar este administratorului firmelor care dețin groapa de gunoi de la Albota (lângă Pitești), SC Financiar Urban și Girexim. Principalul acționar al acestora este cunoscutul om de afaceri, Gheorghe Văsîi.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata