Administrația Bazinale de Apă Argeș-Vedea: „ Un stil de viață sustenabil înseamnă de fapt să consumi mai puține resurse, prețuind calitatea.”

0

Sustenabilitatea sau dezvoltarea durabilă a fost prima dată definită de Organizația Națiunilor Unite (ONU) ca fiind capacitatea de a exista și de a dezvolta fără a epuiza resursele naturale. Astfel, sustenabilitatea presupune satisfacerea tuturor nevoilor din prezent ale omenirii, fără a compromite resursele destinate viitoarelor generații.

„Sustenabilitatea este un stil de viață care se construiește în fiecare zi prin alegerile conștiente pe care le facem. Un stil de viață sustenabil înseamnă de fapt să consumi mai puține resurse, prețuind calitatea și nu cantitatea, înseamnă respect pentru oameni, pentru mediul înconjurător și respect pentru tine.

E dreptul tău să poți alege să trăiești mai sănătos și cu o amprentă mai mică asupra mediului înconjurător. E nevoie de fapt de foarte puțin pentru a schimba mult: alege să mergi pe jos în loc să iei mașina, urcă pe scări în loc să folosești liftul, bea apă în locul unei băuturi răcoritoare, cumpără mai puțin, refolosește mai mult, reciclează ce rămâne, prețuiește calitatea și alege etica. Drumul către sustenabilitate începe acum și nu se termină niciodată!”, transmit reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata