Adrian Bughiu explică cum s-a ajuns la blocarea conturilor care aparţin DJTS Argeş: „Vina aparţine celor de la ANST. Statul a pierdut ruşinos un teren de 190.000 de metri pătraţi!”

Situaţie fără precedent la DJTS Argeş! Direcţia condusă de Laurenţiu Achimescu are conturile blocate, din data de 18 martie, anul acesta, după ce ANST-ul a pierdut în instanţă procesul cu Metabet, pentru o suprafaţă de teren de 190.000 de metri pătraţi. Cum s-a ajuns la această nebuloasă? Explicaţia vine de la Adrian Bughiu, director adjuct al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş:  „ Revoluţia din 89 i-a prins pe cei care reprezintă actualmente  Metabet-ul cu un contract de închiriere, încheiat cu MTS, pentru terenul <Tablierul>. La vremea respectivă, cei care conduceau direcţia de sport au făcut intabulare pe cei 190.000  de metri pătraţi. Repet, terenul despre care vorbim aparţinea MTS-ului, fiind preluat de la Ministerul Finanţelor. Ulterior, cei de la Metabet au făcut un nou cadastru, peste cadastrul nostru, pe aceeaşi suprafaţa de teren. Numai în România se putea face aşa ceva!!!! I-am acţionat în instanţă, am avut câştig de cauză, după care ei au făcut recurs şi au câştigat. Cum? Simplu. În proces trebuia să se prezinte ANST-ul, actualmente MTS. Noi, mă refer la DJTS Argeş, nu puteam fi parte în proces, deoarece aram doar administratori, nu proprietari. Am făcut nenumărate adrese către ANST, prin care le-am solicitat să se prezinte la proces. Din păcate, nu ştiu din ce motive, ANST-ul n-a fost reprezentată la nicio înfăţişare, în procesul cu Metabet. Astfel, statul a pierdut ruşinos un teren. Vina aparţine celor de la ANST. Iar acum DJTS Argeş are conturile blocate în Trezorerie până la achitarea sumei de 71.886,36 lei către Metabet, însemnând debit restant actualizat la indicele de inflaţie, plus cheltuieli de judecată şi plata avocaţilor.”
Se poate pune poprire şi pe conturile MTS
Decizia instanţei în procesul dintre Metabet şi ANST este irevocabilă, iar poprirea pe conturile DJTS Argeş a intrat în vigoare de la data de 18 martie. Ce rămâne de făcut? „ Soluţia nu poate fi decât una. Ca cei de la Minister să aloce în bugetul DJTS Argeş pentru acest an şi suma de 71.886,36 lei, astfel încât să fie deblocate conturile instituţiei. Altfel, se poate ajunge în situaţia de a se pune poprire şi pe conturile MTS,”, susţine Adrian Bughiu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.