Adrian Câciu, ministrul Finanţelor despre suprataxarea muncii part-time: „Altă întrebare!”

0

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a revenit cu o replică celebră a unui fost ministru care, printr-o ordonanță de urgență a scos mii de oameni în stradă. „Altă întrebare!” – replica care este similată cu OUG 13 propusă de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a fost folosită de ministrul Câciu în momentul în care a fost întrebat de suprataxarea contractelor part-time.  

Întrebat despre cum va fi afectată piața muncii de noua ordonanță, Adrian Câciu a răspuns: „La acest moment, acestă ordonanţă îşi va face efectele, aşa cum a fost stabilit. O altă înrebare dacă se poate”, a declarat ministrul Finanţelor.

De la 1 august contribuţiile la stat pentru contractele part-time vor creşte considerabil. Dacă la un salariu brut de 638 de lei, angajatul rămânea cu 414 lei net după ce angajatorul îi plătea taxe în valoare de 224 de lei, de luni taxele la stat vor fi aproape triple pentru acelaşi salariu. Adică, la un salariu brut de 638 de lei, taxele vor ajunge la 907 lei.

În prezent, în România sunt 1,1 milioane de contracte part-time, iar potrivit economiștilor mai bine de jumătate vor dispărea din cauza acestei suprataxări.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata