Adrian Miuțescu: „O societate este sănătoasă și coerentă doar dacă se respectă regulile”

Pandemia cu noul coronavirus a dat naștere unei propagande politice PSD-iste fără precedent.

Simțind că este momentul să-și facă imagine (însă neavând nicio reușită cu care să se laude) PSD a început să-și folosească trompetele pentru a spune că ”guvernul Orban le pune botniță românilor, îi ține încuiați în case și distruge economia”.

Ca și cum guvernul Orban s-ar face vinovat de existența coronavirusului pe pământ! Lucrurile s-au mai relaxat. S-a trecut de la starea de urgență la starea de alertă, cu mențiunea că toți românii au primit informații clare despre cum să se ferească de infectarea cu noul coronavirus. Au existat – și există în continuare – campanii guvernamentale prin care li se spune foarte clar românilor că pericolul nu a trecut, că trebuie să poarte mască, să păstreze distanța socială și să respecte regulile de igienă.

Fiecare român are libertatea de a respecta aceste reguli.

Pe fondul relaxării, numărul de infecări cu coronavirus, evident, a crescut. Și asta pentru că regulile nu sunt respectate. Nu se poartă mască și nu se respectă distanța, iar aceste aspecte sunt evidente la tot pasul.

Ei bine, PSD – prin trompetele sale – prezintă libertatea românilor de a NU se proteja de virus ca pe o vină directă a guvernului Orban. Deci, în mintea celor de la PSD, n-a fost bună nici izolarea, pe vârf de pandemie, deși a ținut excelent lucrurile sub control. (Ei spuneau că guvernul Orban e dictatorial, fiindcă ține lumea în casă și le-a pus botniță.) Și nu este bună nici relaxarea, pentru că a crescut numărul îmbolnăvirilor. (Iar pesediștii arată cu degetul tot către Orban.)
Cum spuneam, iată o propagandă proastă, extrem de proastă, venită dinspre PSD și trompetele roșii. Dacă impui reguli, distrugi economia. Dacă relaxezi regulile, crește numărul îmbolnăvirilor. Și, în ambele situații, conform PSD este vinovat guvernul Orban. 

Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu a declarat:

”O societate este sănătoasă și coerentă doar dacă se respectă regulile! Nu putem funcționa altfel. De când ieșim din casă și dăm bună ziua vecinului și ne suim în mașină, respectând codul rutier ca să nu facem accident până la modul în care ne facem meseria urmând normele și procedurile, toată viața noastră este ordonată și jalonată de legi. Altfel se instalează haosul. Tipă cei de la PSD că a crescut numărul de infectări? Dar de ce nu țipă că regulile de protecție trebuie respectate? Le convine să arate cu degetul spre Orban? Asta nu e politică. Politica înseamnă responsabilitate.”

La rândul său, prefectul Emanuel Soare a spus:

„Ar trebui ca, la intrarea în fiecare centru comercial, magazin sau piață, să fie cineva care să măsoare temperatura clienților și să asigure măsurile de distanțare fizică.

Ar trebui ca fiecare angajator să asigure acest lucru, să verifice purtarea măștilor de către fiecare angajat și să asigure respectarea permanentă a distanței fizice dintre aceștia.Ar trebui ca, în mijloacele de transport public, să urce un număr limitat de călători și, obligatoriu, fiecare să poarte masca.Ar trebui ca fiecare angajator să comunice permanent clienților necesitatea purtării măștilor și a respectării distanței fizice și să verifice, permanent, respectarea acestor măsuri. Este chiar atât de greu să facem asta?”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.