Afacerist săltat din Vama Pitești! Documente false!

0

Afacerist săltat din Vama Pitești! Documente false!

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, faptă prev. de art. 273 din Legea nr. 86/2006, privind Codul Vamal al României.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL! LISTA CELOR MAI SLABE ȘCOLI DE ȘOFERI DIN ARGEȘ! NUMAI 20% DIN ELE FUNCȚIONEAZĂ LEGAL!

Din cercetări s-a stabilit că, în lunile august și septembrie 2018, un bărbat de 44 de ani, din Dâmbovița, în calitate de administrator al unei firme, cu ocazia declarării operațiunilor de import a cinci autovehicule,  ar fi prezentat, angajaților Biroului Vamal de Interior Argeș, mai multe înscrisuri neconforme cu realitatea, în care erau stipulate prețuri mai mici decât achiziția reală, fapte ce au avut drept consecință sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată, cât și a unor taxe vamale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 42.431de lei. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata