ziarobiectiv.ro

„Afară cu Bolt și Uber!” Protestul taximetriștilor a blocat traficul din Pitești!

0

Traficul rutier este paralizat în în mai multe zone din Pitești din cauza unui protest organizat de taximetriști împotriva firmelor de transport alternativ. Aceștia, se pare, că sunt nemulțumiți că societățile Bolt și uber, care au intrat pe piața locală destul de recent, le fură clienții și, astfel, cer interzicerea acestora.

CITEȘTE ȘI: CINE SUNT CEI 5 BĂRBAȚI MORȚI ÎN ACCIDENTUL DE PE A1! LUCRAU LA O CUNOSCUTĂ FIRMĂ DIN BASCOV!

Taxiurile au pus de sloganuri şi banerele care au fost puse pe geamurile laterale spate şi lunetă. Taximetriștii spun că statul le acordă tratament preferenţial şi că asta le pune în pericol activitatea.

„Având în vedere dorința membrilor asociației de a ne asocia cu protestele organizate în țară împotriva platformelor Uber și Bolt, am solicitat și primit autorizație de protest”, a transmis Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

Revendicările șoferilor de taxi:

  • Respectarea OG 49/2019, respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019.
  • Respectarea art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC.
  • Eliminarea din cuprinsul art.13 al. (2) din Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing.
  • Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii.
  • Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic, a precizat loan Pugna, vicepreședinte Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania. Citeşte întreaga ştire: Protest al taximetriștilor în 30 de orașe din țară. Se cere eliminarea companiilor de transport alternativ Citeşte întreaga ştire: Protest al taximetriștilor în 30 de orașe din țară. Se cere eliminarea companiilor de transport alternativ”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata