Află care este prima țară din lume care și-a vaccinat anti-COVID întreaga populație!

0

În ciuda faptului că vaccinarea împotriva noului coronavirus  nu se desfășoară la capacitatea așteptată, există și țări care au reușit să vaccineze în proporție de 100% populația adultă. Gibraltar a devenit prima țară din lume care și-a vaccinat întreaga populație adultă anti-COVID, informează publicația Evening Standard.

Foarte puține cazuri de îmbolnăviri și decese

„Sunt încântat să anunț că Gibraltar a devenit, prima țară din lume care și-a vaccinat întreaga populație adultă”, a afirmat recent Matt Hancock, secretar de stat în ministerul Sănătății din Marea Britanie, cel care a ajutat și sprijinit permanent Gibraltarul în Campania de vaccinare. Matt Hancock a declarat în parlament că Marea Britanie a oferit Gibraltarului sprijin în timpul pandemiei, precum și vaccinuri, așa cum s-a procedat cu toate teritoriile britanice.

Gibraltar are o populație de 34.000 de oameni și a înregistrat 4.263 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 94 de oameni din Gibraltar au murit după ce s-au infectat cu coronavirus, iar în prezent există 26 de oameni bolnavi, dintre care 10 sunt vizitatori.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata