Află care sunt cele mai bune opțiuni de investiții în timpul pandemiei!

Comerţul online, companiile de tehnologie, de securitate cibernetică, cele active în domeniul online în general, aurul, sectorul farmaceutic şi medical prezintă cele mai bune oportunităţi de investiţii la sfârşit de 2020 şi început de 2021, potrivit unor specialişti din domeniul pieţei de capital din România.

Potrivit specialiştilor, printre cele mai bune oportunităţi de investiţii mai sunt companiile active în domeniul produselor de strictă necesitate (atât producători cât şi retaileri) şi companiile de energie.

„Pe termen mai lung, pieţele emergente şi acţiunile de tip value au un potenţial bun de creştere, pe măsură ce investitorii se vor reorienta spre active cu evaluări mai bune. Aurul are şanse bune să îşi reia creşterea. Nu exclud nici o continuare a corecţiilor în următoarele luni pe toate pieţele de acţiuni. Pieţele sunt foarte sensibile la ştirile legate de pandemie (vaccin, măsuri de lockdown, stimuli fiscali şi monetari), asfel încât, în următoarele luni, cel mai probabil, un portofoliu echilibrat de acţiuni, titluri de stat din ţările dezvoltate şi aur este cel mai potrivit. În caz de corecţii, o astfel de alocare va reduce volatilitatea portofoliului şi va oferi oportunităţi de acumulare de acţiuni la preţuri mai mici prin rebalansare”, susţine Valentin Nedelcu, specialist al pieţei de capital, conform incont.ro.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.