Află care sunt principalele trei simptome de COVID la copii!

0

În plin context epidemiologic, când creșterea numărului de îmbolnăviri de coronavirus este foarte accelerată, mulți părinți se sperie la apariția primelor simptome. În prezent răcelile și virozele copiilor, oarecum firești în sezonul rece, sunt confundate cu coronavirus. Cel mai adesea părinții se panichează și au tendința de a merge imediat la spital.

În Marea Britanie, de exemplu, părinții testează masiv copiii, la primele secreții nazale. Profesorul Tim Spector, de la King’s College, îi liniștește și le spune că mai mult ca sigur micuții au doar o răceală.

Profesorul, specialist deja în noul coronavirus, pentru că se ocupa de aplicația Coronavirus Symptom Study, susține că principalele 3 simptome de coronavirus la școlari, cel puțin în Marea Britanie, sunt: oboseala (la 55 % din cazuri), dureri de cap (55%) și febra (49%).

Prin comparație, cele mai comune simptome la adulți sunt oboseala (87%), durerile de cap (72%) și pierderea mirosului (60%). Nici adulții, nici copiii nu raportează frecvent secreții nazale. “Nu prea întâlnești pierderea mirosului și a gustului la bătrâni și la copii”, spune profesorul, care subliniază că cei mici nici nu prea au probleme respiratoria sau cu tusea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata