Află ce firme sunt obligate să își trimită angajații să lucreze de acasă!

Începând de astăzi, în urma restricțiilor intrate în vigiare, sute firme trebuie să își trimită angajații, acolo unde este posibil, să lucreze de acasă. În caz contrar, aceștia trebuie să decaleze programul astfel încât aceștia să intre în contact cât mai puțin. Această măsură se aplică tuturor angajatorilor cu peste 50 de salariaţi, pe durata stării de alertă.

OUG nr. 192/2020 publicată vineri în Monitorul Oficial prevede că, pe durata stării de alertă, companiile cu peste 50 de angajaţi să îşi trimită salariaţii în muncă la domiciliu sau în telemuncă, acolo unde specificul activităţii permite asta. Această măsură se aplică atât companiilor private, cât şi celor de stat, începând de astăzi. Acelaşi act normativ prevede că dacă nu se poate aplica măsura telemuncii sau a muncii la domiciliu, din cauza specificului activităţii, programul de lucru se va decala cu cel puţin o oră.

„Nu este vorba numai de companii, este vorba și de instituțiile publice. Poate că instituțiile publice sunt dintre cele mai frecvente care au un număr mare de angajați și care trebuie să facă această decalare de program. Acest lucru, bineînțeles, va fi obligatoriu la nivelul lor și va fi implementat. Ministerul Muncii va verifica, (…) are posibilitatea de a impune măsuri dacă nu se implementează”, a afirmat recent Raed Arafat.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.