Află în ce condiții își poți suspenda polița RCA!

0

Șoferii care rămân fără permis vor putea să își suspende polița RCA, potrivit unui proiect de lege care va intra în vigoare la începutul anului viitor. De altfel, există și o directivă europeană obligatorie în acest sens, pe care autoritățile o vor transpune în legislația de la noi.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ. CUMPLIT! FEMEIE ÎNJUNGHIATĂ ȘI LĂSATĂ SĂ MOARĂ ÎN AGONIE! DETALII TERIFIANTE!

Una dintre cele mai importante modificări se referă la faptul că, de anul viitor, am putea cere suspendarea contractului RCA, dar numai în anumite condiții: dacă am rămas fără permisul auto sau avem mașina avariată. O altă modificare importantă se referă la mașinile care circulă pe stradă sau sunt staționate. Autoritățile vor să verifice dacă șoferii au sau nu RCA valabil, așa că toate mașinile vor fi monitorizate în perioada următoare.

Pentru a suspenda polița trebuie să ne adresăm în primul rând asiguratorului, să îi spunem faptul că dorim acest lucru și să aducem aceste dovezi potrivit cărora avem mașina avariată sau am rămas fără permisul auto. În perioada în care avem RCA suspendat mașina trebuie să fie ținută într-un spațiu privat și nu ținută pe stradă. Pentru prelungirea perioadei este necesar un act adițional. Toate aceste modificări au fost transmise de către ASF spre Ministerul de Finanțe, iar în perioada următoare ar urma să vedem un proiect pus în transparență decizională, iar până la final adoptată o hotărâre în acest sens și modificată legea RCA.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata