Află județele în care românii au fost vaccinați cu lotul retras de la AstraZeneca!

0

Nouă țări europene au suspendat temporar vaccinarea cu serul „Astra Zeneca” după ce au fost raportate mai multe cazuri de tromboză și decese suspecte după folosirea unui lot anume de vaccin. Seara trecută, și autoritățile din România, după o mare presiune mediatică, au decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca. Mai exact, este vorba de lotul ABV2856, retras de Italia, care a fost oprit de la vaccinare și înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca și în România.

România a recepționat peste 80.000 de doze de vaccin pe 7 februarie

În ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării, precizăm că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 7 februarie, se arată într-un comunicat CNCAV.

”Începând cu data de 15 februarie au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui. Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova”, a adăugat CNCAV.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata