Ajutor uriaș pentru o biserică istorică din Argeș din partea Parlamentului României!

0

„La împlinirea a 148 de ani de la înființarea a Partidului Național Liberal, grija pentru conservarea patrimoniului valoros și memoria familiilor Goleștilor și a Brătienilor, două familii cărora le datorăm emanciparea socială și culturală, independența, unirea și dezvoltarea economică reprezintă o prioritate.

Am depus astăzi la Senat, împreună cu colegul deputat Gigel-Sorinel Știrbu și alți zeci de parlamentari, un proiect de lege care vizează sprijin financiar pentru restaurarea și conservarea Bisericii „Sfânta Treime” din Golești, monument istoric aflat într-un grad accentuat de degradare.

Nu avem voie să lăsăm în paragină patrimoniul nostru național. Recent, am mers la Biserica din Golești. Dezolant cum un asemenea loc, vizitat de numeroși turiști, mulți străini, riscă să se prăbușească de la o zi la alta din cauza nepăsării autorităților locale. Și nu este de mirare din moment ce ultima restaurare a avut loc în anul 1802.

În prezent, singurele surse financiare pentru restaurare si conservare vin din partea unor mici donații ale cetățenilor conștienți de însemnătatea acestui lăcaș de cult, însă sumele strânse nu sunt niciodată îndeajuns pentru a menține clădirea într-o stare decentă.

După ce legea va fi adoptată, anual se va aloca, de la bugetul de stat, pe o perioadă de 15 ani, suma de 1.000.000 Lei către Biserica „Sfânta Treime” din Golești. Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat, în calitate de primă Cameră de dezbatere și urmează să fie trimisă la Comisiile de raport.”, a anunțat Alina-Ștefania Gorghiu, Președinte PNL Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata