Alarmant! Cresc decesele provocate de hepatita misterioasă la copii! Unde se înregistrează cele mai multe cazuri?

Hepatita misterioasă a pus pe jar medicii din întreaga lume, până în momentul de față înregistrându-se patru decese la nivel mondial și peste 200 de îmbolnăviri. Ministerul indonezian al Sănătății a anunțat că, în luna aprilile, la Jakarta,  trei copii au murit din cauza unei „suspecte de hepatită acută”.

Peste 200 de cazuri de hepatită infantilă de origine necunoscută au fost confirmate în întreaga lume în ultimele luni. Specialiștii avertizează că aceste cazuri ar reprezenta doar „vârful aisbergului”, fiind posibil să existe mult mai multe cazuri decât cele cunoscute până acum.

Simptomele celor care s-au stins în urma acestui tip de hepatită au inclus greață, vărsături, diaree abundentă, febră, icter, convulsii și pierderea cunoștințe, toate fiind semne distincte ale acestei boli a ficatului. Ministerul Sănătății din Indonezia a cerut părinților să fie atenți la simptomele bolii, care includ icter – îngălbenirea pielii și albului ochilor – precum și dureri abdominale, vărsături, diaree și urină închisă la culoare.

În SUA este investigată cauza unui deces, alături cu cele trei din Indonezia. Până în prezent, cel puțin 18 dintre tinerii care au suferit de această formă de hepatită au avut nevoie de transplant de ficat.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.