Alarmant! După gripă, s-au înmulțit cazurile de scarlatină în școli și grădinițe!

0

În plin sezon de gripă și viroze respiratorii, când specialiștii estimează vârful epidemic, a crescut alarmant și cazurile de infecții contagioase, în special rujeolă, varicella și scarlatină.

În școli și grădinițe, în ultima săptămână numărul infecțiilor bacteriene, foarte contagioase, a crescut alarmant. Una dintre principalele cauze pentru care numărul de copii bolnavi crește este și lipsa personalului medical din școli, care să facă triajul zilnic. Cazurile de scarlatină sunt răsfirate în școli, ceea ce permite instituților să funcționeze normal, fără să fie nevoie de suspendarea cursurilor. Problema începe de la triaj, pentru că este foarte greu ca pentru o școală unde sunt câteva sute sau peste o mie de elevi să se facă o triere corectă.

În acest caz, responsabilitatea le revine profesorilor, care trebuie să fie atenți în clasă dacă elevii au anumite simptome și să-i trimită la cabinetul medical sau acasă, în funcție de cât de gravă este starea acestora. Medicii recomandă părinților să fie atenți la simptomele pe care le au cei mici și în cazul îmbolnăvirilor să nu-i mai trimită la școală.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata