Alegerea președintelui CJ de către consilierii județeni – varianta bună sau varianta proastă?

Alegerea președintelui CJ de către consilieri este o variantă bună sau proastă? Este o întrebare care după trei ani și jumătate de când Dan Manu a fost desemnat liderul județului are un singur răspuns: este varianta proastă… chiar groaznică.

În iunie 2016, social democratul Dan Manu a fost înscăunat președinte al Consiliului Județean Argeș. La acel moment, majoritatea detașată a pesediștilor din CJ Argeș și cu ajutorul celor trei membrii ALDE sperau că fostul șef de la SML Argeș va aduce bunăstarea județului, va schimba din temelii sistemul de Sănătate din județ, va face în patru ani cât nu au făcut la un loc Tecău și Nicolescu.

Au trecut de atunci trei ani și jumătate. Rezultatul este unul devastator: drumurile din județ au rămas la fel de impracticabile și pline de gropi, Spitalul Județean Argeș a rămas după chipul și asemătarea profesională a președintelui CJ Argeș – un loc unde mai repede se face autopsia decât vindecarea, iar lista poate continua la nesfârșit.

Acum, liberalii încearcă s păstreze aceași procedură. În funcție de rezultat, potrivit surselor noastre, dacă va câștiga PSD alegerile locale, Manu va fi debarcat, urmând ca în locul său să vină un alt social democrat. Cel mai probabil va fi noul președinte al filialei argeșene – Ion Mînzînă.

În schimb, dacă va câștiga PNL, chiar dacă acest lucru este mai mult un vis date fiind rezultatele din ultimiii 30 de ani, în vârful CJ Argeș va ajunge Adrian Miuțescu. Cel puțin pentru o perioadă.

Acum, ce ar fi mai bine, ca președintele CJ să fie ales de populație sau de majoritatea din CJ Argeș? Asta dacă va exista o majoritate și partidele nu vor fi nevoite să facă negocieri și trădări pentru a numi liderul județului.

Textul de mai sus este o simplă opinie a autorului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.