Alegerile europarlamentare – pentru unii mumă, pentru alții ciumă

Rezultatele alegerilor europarlamentare din 26 mai ar putea aduce surprize imense pentru partidele din România. Potrivit ultimelor sondaje, în cazul în care oamenii se prezintă la vot, PSD ar putea suferi una dintre cele mai mari înfrângeri din ultimii 30 de ani.

PSD, în cădere liberă

Social democrații trec printr-o perioada extraordinar de grea din punct de vedere electoral. Deși se laudă că vor avea un scor zdrobitor… realitatea ar putea să fie să aibă un scor extraordinar de prost. După scandalurile din ultima perioada pe legile Justiției și propunerea lui Nicolicea la Ministerul Justiției, scorul PSD ar putea să se apropie de 20%.

Mai mult, aceștia sunt cotați in ultimul sondaj făcut de Parlamentul European la 21%.

Liberalii, prima victorie după monstruasa coaliție USR?

Liberalii au reușit sub conducerea lui Ludovic Orban să crească vertiginos in sondaje. Alegerile parlamentare din 2016, le-a adus o înfrângere cum, poate nu au avut niciodată. 

După mobilizarea de la Centru, dar și din teritoriu (cel puțin în Argeș, Adrian Miutescu i-a scos pe liberali din lenea insuflată de Iani Popa și i-a pus la muncă. In modul că în campanie nimeni nu doarme ci aleargă pentru a spăla rușinea din campania în care Popa a fost propulsat, iar, în scaunul de senator), liberalii ar putea obține, conform aceluiași sondaj că și în cazul PSD, aproximativ 27 de procente.

USR, politicienii fără experiență și proiecte zero – a treia forță politică a României

Este greu de crezut că un partid care a apărut cabo ciupercă după ploaie să ajungă a treia forță politică din România. In cei doi ani și jumătate de la apariția pe scena politică, aceștia au crescut la aproape 20% în intenția de vot a românilor. 

La alegerile europarlamentarearlamentare ar putea prinde șase mandate, la o distanta foarte mica de PSD, care ar avea undeva la 8 europarlamentari. În schimb, acest lucru ar fi in detrimentul românilor pentru că oamenii nu au o experiență de guvernare sau o activitate de lăudat in Parlament.

USR ar putea fi comparat cu legionarii, care au ajuns la putere aproape prin aceleași mijloace cum au intrat useristii in Parlament. Campanie anti-sistem.

ALDE, deși au oameni cu experiență, pierd din cauza asocierii cu PSD

Coalitia de guvernare dintre PSD și ALDE pare să le fi adus cel mai mare deserviciu democrat – liberalilor. Potrivit ultimelor sondaje aceștia depășesc cu puțin 12 procente, fapt ce le va aduce doar patru mandate de europarlamentari.

O alta problema este și faptul că foarte mulți votanți au migrat spre USR, in urma unor vorbe dulci, fără fundament sau fara o aplicabilitate in… următorii o sută de ani.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.