ALERTĂ alimentară! Carne de pui cu Salmonella, retrasă de la vânzare din mai multe magazine

0

Produse din pui cu salmonella, găsite de ANPC în mai multe magazine cunoscute din țară! Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au anunţat că a fost descoperită salmonella în mai multe produse din carne de pui din diverse magazine, printre care Penny şi Metro, iar loturile respective au fost retrase de la comercializare.

CITEȘTE ȘI: DOLIU IMENS ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL ARGEȘEAN! A MURIT UN APRECIAT ȘI CUNOSCUT PROFESOR!

ANPC anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că se află în plină campanie de verificare a tuturor produselor din carne de pui aflate la vânzare în magazinele din România.

În urma acțiunilor de control desfășurate, în ceea ce privește carnea de pui clasică, comercializată în țară, au fost prelevate probe care au fost trimise către laboratoarele de analiză autorizate, în domeniu, de pe teritoriul României.

Toxiinfecţiile alimentare provocate de Salmonella Enteritidis se manifestă prin tulburări gastrointestinale, însoţite deseori de febră, în primele 48 de ore de la consum.

Au fost aplicate amenzi

„Ca urmare a prelevării de probe la produsele suspicionate a fi infectate, comisarii ANPC au aplicat, până în acest moment, amenzi contravenționale în valoare de peste 45.000 lei și au oprit temporar de la comercializare loturile de produse cu probleme, aflate în spațiile verificate, ulterior primirii rezultatelor, cele confirmate au fost direcționate către distrugere”, a precizat ANPC.
Instituția va continua verificările și în perioada următoare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata