Alertă alimentară! Fructe retrase de urgență de la vânzare! Unde au fost vândute în Argeș?

0

Alertă alimentară! Fructe retrase de urgență de la vânzare! Unde au fost vândute în Argeș? Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat recent că un lot de lămâi din Turcia, care a depășit valorile admise de reziduri de pesticide, a fost retras din două cunoscute lanțuri de supermarketuri din țară.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL! DOUĂ ARTERE DIN PITEȘTI – REABILITATE DIN TEMELII!

„Vă informăm că în urma prelevării unor probe s-a depistat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416. Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienților să nu consume acest produs.”, informează ANSVSA.

Cine a cumpărat aceste lămâi le poate returna în magazinele Carrefour până la data de 17 martie 2023.

Și lanțul de supermarketuri Profi a anunțat duminică, 25 februarie, că furnizorul SC ANDROS STIL SRL a inițiat „retragerea de la comercializare a produselor Lămâi – origine Turcia, lot 75416 si Lămâi plasă – 500 grame – Turcia 75561, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide”.

„Clienții Profi care au cumpărat lămâi din aceste loturi au fost sfătuiție să nu le consume și să le distrugă sau să le returneze. Se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin în perioada 25.02.2023 – 17.03.2023, urmând să primească în schimb contravaloarea lor.”, se mai precizează pe site-ul ANSVSA.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata