Alertă alimentară! Peste o tonă de pulpe pui infestate cu Salmonella au fost vândute! Află în ce magazine!

Retailerul Metro a anunțat recent că retrage de pe piaţă un sortiment de pulpe de pui cu spate, după ce a constatat că prezintă Salmonella. Anunțul a fost făcut public și de reprezentanții ANSVSA în urma unor ample controale efectuate săptămână trecută.

„Vă informăm că Metro Cash & Carry România a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a articolului Pulpe superioare cu spate. Motivul rechemării: prezenţa Salmonella Enteritidis.

Datele de identificare ale sortimentului sunt: ”Denumire articol: Pulpe pui superioare cu spate, congelate / Producator SUPERDROB SA Cod de bare: 5903368004770 Lot/Data expirare: 11121/20.10.2022”. Clienţii sunt sfătuiţi să nu consume pulpele şi să le returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până în 11.12.2021. Aceștia vor primi înapoi contravaloarea produselor.   

Pulpele de pui cu spate au fost distribuite în 19 magazine Metro din ţară. Lotul de pulpe de pui fusese importat din Polonia, iar vestea vine la câteva zile după ce şi un lot de pipote de pui a fost retras din acelaşi motiv. Este vorba despre aproximativ o tonă de carne de pui deja vândută, contaminată cu Salmonella.”, a transmis ANSVSA.

Tone de carne infestate descoperite în zeci de magazine

ANSVSA a retras carnea care nu a fost încă vândută şi a aplicat mai multe amenzi în valoare de 10.000 de lei fiecărui magazin care nu a notificat la timp autorităţile despre această problemă şi nici nu a retras de la vânzare întreaga cantitate. În ultima perioadă, peste 100 de tone de carne contaminată cu Salmonella au fost găsite în mai multe magazine din ţara noastră.

LISTA COMPLETA CU MAGAZINELE METRO CARE AU VÂNDUT CARNE DIN ACEST LOT:

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. […] Retailerul Metro a anunțat recent că retrage de pe piaţă un sortiment de pulpe de pui cu spate, după ce a constatat că prezintă Salmonella. Anunțul a fost făcut public și de reprezentanții ANSVSA în urma unor ample controale efectuate săptămână trecută.„Vă informăm că Metro Cash & Carry România a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a articolului Pulpe superioare cu spate. Motivul rechemării: prezenţa Salmonella Enteritidis.Datele de identificare ale sortimentului sunt: ”Denumire articol: Pulpe pui superioare cu spate, congelate / Producator SUPERDROB SA Cod de bare: 5903368004770 Lot/Data expirare: 11121/20.10.2022”. Clienţii sunt sfătuiţi să…Citește în continuare aici: https://www.ziarobiectiv.ro/alerta-alimentara-peste-o-tona-de-pulpe-pui-infestate-cu-salmonella-au-f… […]

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.