Alertă alimentară! Pește toxic vândut în zeci de magazine! Află unde!

0

O nouă alertă alimentară a fost emisă recent, de această dată inspectorii ANPC descoperind în zeci de magazine din țară, tone de pește cu o concentrație mai mare de Cadmiu decât valorile adminse. Specialiștii spun că această substanță esate periculoasă și alături de Arsenic, Mercur și Plumb, atacă rinichii.

„Acest lucru ar trebui să mobilizeze și alte autorități, pentru a demara ridicări încă de la frontieră. Este păcat să găsim aceste mărfuri în depozitele marilor operatori comerciali, puse la dispoziția consumatorilor, în condițiile în care anumite zone, cu alarmă în acest sens, ar fi putut fi verificate încă de la momentul importului.”, a declarat recent  șeful ANPC, Horia Constantinescu.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în urma verificărilor, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 35 mii lei şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul uman a unei cantităţi de 1.300 kg peşte şi produse de pescărie şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor constatate, pentru 6 unităţi de depozitare congelare/refrigerare, 2 utilaje tehnologice, o zonă de producţie pentru produse din pescuit şi un raion de vânzare a peştelui proaspăt şi a produselor de pescărie.

Operatorii economici controlaţi au fost: Bistromar la timonă SRL, Millenium Group SRL, Eurocooling SRL, Metro Pallady, Ocean Fish SRL, Metro Logistics / Yussen, Ind Lacto Mureş SRL, Omnia Gusti SRL şi Groenlanda SRL.

De asemenea, comisarii ANPC au prelevat probe din mai multe magazine controlate iar în urma analizelor de laborator un lot de două tone de ton roşu, origine Vietnam, a fost neconform, depăşind valorile maxime admise pentru Cadmiu, fiind dispusă măsura de oprire definitivă de la comercializare.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata