Alertă alimentară! Produse cu salmonella vândute într-un cunoscut supermarket!

0

Alertă alimentară! Produse cu salmonella vândute într-un cunoscut supermarket!

Alertă alimentară la unul dintre cele mai cunoscute supermarketuri din țară supă ce a fost descoperită salmonella în mai multe produse de pui. Concret, este vorba despre piept de pui, ficat de pui și pui grill vândute în Penny iar românii care au cumpărat astfel de preparate sunt sfătuiți să nu le consume.

CITEȘTE ȘI: VESTE BUNĂ PENTRU TOȚI ȘOFERII! DECIZIA CCR A UIMIT PE TOATĂ LUMEA!

Reprezentanţii ANPC au anunţat că, în urmă cu o săptămână, comisarii CRPC Bucureşti Ilfov au făcut controale la societatea Rewe Romania S.A. (Penny), atât la depozitul situat în comuna Ştefăneşti, dar şi în două puncte de lucru din municipiul Bucureşti. Controalele au fost efectuate în urma unei suspiciuni ale infestării unor produse de pasăre cu salmonella.

Probe au fost prelevate din piept de pui cu os şi piele, lot 1041203; ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 şi lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, judeţul Vrancea. În urma analizelor de laborator a fost confirmată prezenţa salmonellei.

„Mă întreb dacă, şi în această situaţie, facem rău menţionând numele produsului şi al producătorului, aşa cum se plâng unele asociaţii patronale. Mă bucur totodată că reuşim să ajutăm Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, desfăşurând în continuare acţiuni pe care aceştia le contestă. Pot înţelege că atât unii, cât şi alţii, nu s-au obişnuit încă cu ideea de transparenţă, chiar dacă aceasta, în unele situaţii, afectează anumite interese financiare, pe care, în opinia mea, le consider meschine în raport cu interesul consumatorilor.”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata