Alertă chimică! Zeci de pompieri și paramedici – intervenție de urgență!

În aceste momente se desfășoară un amplu exercițiu internațional cu forțe și mijloace în teren pe raza municipiului Târgu Mureș și are ca scop testarea procedurilor comune de intervenție, precum și utilitatea acestor simulări pentru autorități, cât și pentru populație.
Scenariul principal al exercițiului se bazează pe simularea producerii unui incident pe platforma unui operator economic din municipiul Târgu Mureș, iar pentru gestionarea situațiilor produse a fost nevoie de sprijin atât de la nivel național cât și de la nivel internațional.
Printre forțele participante, se numără și pompierii argeșeni cu personal specializat pentru intervenție la urgențele chimice, biologice, radiologice și nucleare, precum și în cazurile medicale. Astfel s-au alocat o autospecială de transport persoane și victime multiple și Modulul CBRN, constituit din autospeciala de primă cercetare și evaluare CBRN alături de o remorcă cu echipamente specifice, două autocamioane cu tabăra mobilă și bucătăria mobilă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat.
Au trecut câteva zile solicitante în care tot personalul angrenat în misiuni acționează zi și noapte pentru înlăturarea efectelor negative produse de acest incident ce stă la baza scenariilor.
Este o experiență bună pentru a găsi cele mai optime soluții de gestionare a unor situații de urgență complexe.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.