Alertă! Concedieri masive! Mii de angajați riscă să rămână fără serviciu anul acesta!

0

Alertă! Concedieri masive! Mii de angajați riscă să rămână fără serviciu anul acesta! Urmează concedieri în România, mii de salariați riscând să își piardă locul de muncă în urmatoarele luni. Concret, specialiștii susțin că peste șase mii de firme au dificultăți financiare, acestea fiind afectate de majorarea taxelor, de facturile mari la energie sau gaze și de scăderea vânzărilor. De asemenea, multe companii vor bloca angajările.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: SE ÎNCHIDE PIAȚA DIN GĂVANA! AFLĂ PENTRU CÂT TIMP!

În România, peste 13 mii de firme, în care lucrează 710.000 de români, au probleme financiare, iar 67 dintre companiile de impact au datorii la bugetul de stat în valoare totală de 170 de milioane de lei. Totodată, anul trecut a crescut cu 10% numărul firmelor care au intrat în insolvență.

Specialiștii estimează că multe firme vor apela la concedieri pentru a-și reduce cheltuielile, iar mii de angajați vor rămâne fără joburi, până la finalul anului. Mulți și-au pierdut deja locurile de muncă. Cele mai afectate firme sunt din Capitală și din județele Bihor şi Cluj, în special din domeniul comerțului, construcțiilor, industriei prelucrătoare și tranzacțiilor imobiliare.

„Dacă ne uităm la rezultatele din ultimul an, vedem cel puțin 6 mii de companii care sunt din această categorie a companiilor de impact, care înregistrează dificultăți financiare.  Reducerile de personal și, în general, orice măsură de acest tip, sunt soluții punctuale la anumite probleme.”, spune Paul Dieter Cîrlănaru, manager companie de insolvență.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata