Alertă! Concedieri masive! Mii de români rămân fără loc de muncă!

0

Mii de angajați din România riscă să își piardă locul de muncă din acest an din cauza crizei economice și a majorării taxelor, facturilor din ce în ce mai mari la energie și gaze, dar și din cauza scăderii vânzărilor. În România, peste 13 mii de firme, în care lucrează 710.000 de români, au probleme financiare, iar 67 dintre companiile de impact au datorii la bugetul de stat în valoare totală de 170 de milioane de lei. Totodată, anul trecut a crescut cu 10% numărul firmelor care au intrat în insolvență. 

”Dacă ne uităm la rezultatele din ultimul an, vedem cel puțin 6 mii de companii care sunt din această categorie a companiilor de impact, care înregistrează dificultăți financiare. Reducerile de personal și, în general, orice măsură de acest tip, sunt soluții punctuale la anumite probleme”, spune Paul Dieter Cîrlănaru, manager companie de insolvență.

Specialiștii estimează că multe firme vor apela la concedieri pentru a-și reduce cheltuielile, iar mii de angajați vor rămâne fără joburi, până la finalul anului. Mulți și-au pierdut deja locurile de muncă.

Un studiu realizat de o platformă de job-uri online arată că aproape 44% dintre angajați se tem de disponibilizări, 15% de tăierile salariale, iar 14% cred că le-ar fi greu să își găsească un alt loc de muncă.

Cele mai afectate firme sunt din Capitală și din județele Bihor şi Cluj, în special din domeniul comerțului, construcțiilor, industriei prelucrătoare și tranzacțiilor imobiliare.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata