Alertă! Epidemie de gripă în România!

Autoritățile au anunțat epidemie de gripă în România. Institutul Național de Sănătate Publică a decretat această stare ca urmare a creșterii numărului cazurilor de gripă.

Aproximativ o sută de cazuri de gripă au fost raportate în județul Argeș. Potrivit DSP Argeș au fost confirmate 98 de cazuri de geripă din care: 76 cu virusul gripal B, 13 cu virusul gripal AH3, 9 cu virusul gripal AH1.

Potrivit aceleași surse, 83 de cazuri au fost înregistrate la copii, iar 15 la persoanele adulte. De la începutul sezonului până acum s-a înregistrat un singur deces în cazul unei persoane de 78 de ani, cu multiple comorbidități, confirmată cu virus gripal tip B.

Peste 7.000 de cazuri de gripă la nivel național

Au fost raportate peste 7.000 de cazuri de îmbolnăviri de gripă, aproape dublu față de săptămâna trecută și aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Bilanțul celor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18. Ultima victimă a epidemiei de gripă este un bebeluș care nu fusese vaccinat anti-gripal. Micuțul avea un an și șase luni, era din județul Neamț și avea condiții medicale preexistente. A fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Institutul Național de Sănătate Publică ne recomandă ca dacă simțim orice simptom al acestei boli, să ne adresăm medicului de familie pentru a urma un tratament de specialitate și să nu ieșim din casă. De asemenea, dacă mergem în spitale trebuie să purtăm mască de protecție.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.