Alertă în Argeș! Vor suna sirenele!

0

Sirenele vor răsuna miercuri, 1 martie, în tot județul cu ocazia unui exercițiu de alarmare publică, potrivit unei informări transmise de ISU Argeș. Cele patru tipuri de semnale se vor auzi în toate localitățile din Argeș și au scopul de a informa cetățenii despre fiecare tip de alarmă în parte. Cu această ocazie, pompierii argeșeni fac apel la calm, dat fiind faptul că este un simplu exercițiu.

CITEȘTE ȘI: SUTE DE EURO ȘI PARFUMURI ȘPAGĂ PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI AUTO! CUM AU FOST PRINȘI?

„Miercuri, 01.03.2023, începând cu ora 10:00, se va desfășura exercițiul de alarmare publică, „Miercurea Sirenelor”. Această activitate se va desfășura doar la data menționată și vă solicităm să nu intrați în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte recunoașterea de către cetățeni a semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul mijloacelor de alarmare. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor” potrivit ISU Argeș.

În cadrul exerciţiului, semnalele de alarmă au următoarele semnificaţii, în funcţie de durata acestora:

  • Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
  • Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
  • Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.
  • Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata