ALERTĂ MEDICALĂ: O nouă epidemie în România! S-au raportat de zece ori mai multe cazuri decât în anii precedenți!

0

Medicii  sunt în alertă, după ce la Camera de gardă se prezintă din ce în ce mai multe persoane, prezentând simptome de tuse și secreții nazale. Aceștia au raportat o înmulțire considerabilă a cazurilor de tuse convulsivă, numărul fiind de zece ori mai mare, comparativ cu anii anteriori.

CITEȘTE ȘI: DECIZIE RADICALĂ PENTRU CEI CARE STAU LA BLOC! ANUNȚUL A FOST FĂCUT ACUM!

Numărul cazurilor de tuse convulsivă a început să crească în România, cei mai expuși fiind copiii și bătrânii. Simptomele includ tuse și secreții nazale. Dacă în anii anteriori se înregistrau cel mult unul sau două cazuri pe an, în primul trimestru al acestui an au fost înregistrate 12 cazuri.

Semnal de alarmă tras de specialiști

Conform datelor prezentate, au fost confirmate aproape 60.000 de cazuri în toate țările din Europa, în perioada ianuarie 2023 – aprilie 2024. Specialiștii spun că numărul îmbolnăvirilor este de zece ori mai mare față de ultimii doi ani. De altfel, în intervalul menționat au fost raportate 19 decese. Cele mai multe dintre acestea, 11 la număr, s-au înregistrat în rândul copiilor. Alte 8 au avut loc în rândul bătrânilor.

„Să ne amintim de vieţile aflate în joc”

Tusea convulsivă sau pertussis poate cauza probleme grave de sănătate, afectând plămânii și căile respiratorii. Infecția bacteriană afectează, cel mai adesea, persoanele neimunizate. Cadrele medicale iau în calcul să administreze rapeluri copiilor mai mari şi adulţilor, având în vedere că imunitatea este în scădere. În multe țări europene sunt imunizate și femeile însărcinate pentru a proteja bebelușii.

„Este esenţial să ne amintim de vieţile aflate în joc, în special cele ale micuţilor noştri. Vaccinurile împotriva tusei convulsive s-au dovedit sigure şi eficiente”, au transmis autoritățile.

Bebelușii sunt cei mai vulnerabili

Pediatrii susțin că tusea convulsivă este deosebit de periculoasă în cazul bebelușilor, deoarece crizele de tuse pot duce la apnee.

Copiii riscă să nu mai poată respira, iar moartea poate surveni prin sufocare sau stop cardiac.

Boala se tratează cu antibiotice și, în majoritatea cazurilor, poate fi necesar tratamentul membrilor apropiați ai familiei pentru a preveni transmiterea bacteriei. Boala este contagioasă pentru oricine, indiferent de sex sau vârstă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata