Alertă! O nouă metodă de înșelăciune în numele unei mari companii! Zeci de clienți au rămas fără bani în cont!

0

Alertă! O nouă metodă de înșelăciune în numele unei mari companii! Zeci de clienți au rămas fără bani în cont! O nouă metodă de înșelăciune este derulată de către hackeri în România, iar atacatorii cibernetici folosesc numele Poștei Române. Prin intermediul SMS-urilor ori pe e-mail, infractorii cibernetici atentează la conturile și la datele personale ale utilizatorilor de internet.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! PROFESOR DE SPORT REȚINUT PENTRU PROXENETISM! ÎNCASA SUME URIAȘE!

Concret,  de pe un număr de telefon de România se trimite un SMS prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să primească un colet, dar adresa este incorectă. Apoi, în mesaj, i se oferă un link care are în componență cuvintele „posta”/”post” și/sau „romana”. După accesarea link-ului respectiv se solicită date personale (adresă poștală, adresă de e-mail, număr de telefon) și se generează o interfață de plată asemănătoare oricărui alt portal, specific plaților pe internet. Prin intermediul acesteia este solicitată o sumă simbolică. După completarea datelor cerute de interfață (număr card, data expirării, titular card, codul de siguranță), destinatarul primește un cod bancar. Sub această interfață se ascund, de fapt, hackerii, care introduc datele cardului în aplicația specifică, sustrăgând, astfel, banii. Din acest moment, hoții cibernetici vor putea să facă plăți online la terminale POS sau să scoată bani de la ATM-uri, fără a avea nevoie de PIN-ul destinatarului.

Compania Națională Poșta Română comunică cu publicul prin intermediul adreselor oficiale de e-mail: · suportclienti@posta-romana.ro · noreply@posta-romana.ro Compania nu solicită clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici realizarea de plăţi online ale unor taxe vamale.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata