Alertă! Site-urile unor instituții publice importante din România-sparte de un adolescent cu patru clase!

0

Un băiat român, care a terminat doar patru clase, este hackerul care a reușit să spargă singur, de mai multe ori, site-urile unor instituții publice importante din România. Și ca și cum nu ar fi fost suficient, copilul a înlocuit informații importante cu anunțuri obscene, clipuri cu manele sau filme pentru adulți.

Concret, românul Lucian,  sub numele virtual Meowless, a reușit să spargă, de cel puțin două oori, site-ul Poliției Locale Ploiești dar și pe cel al Consiliului Județean Cluj. În acest caz, a cerut răscumpărare pentru ca informațiile confidențiale și întreaga bază de date să nu ajungă pe internet.

Adolescentul din Sibiu locuieşte în Franța și a fost dat de gol de unul dintre partenerii săi cu care plănuise să atace și alte site-uri ale unor instituții de stat unde ar fi identificat vulnerabilități. Copilul, împreună cu alte două persoane administrează mai multe grupuri de Facebook „Romania Hackers”, dar și Romania’s Cyber Army, grup care se regăsește și pe aplicația Discord.  Aici ar fi fost purtate discuții privind spargerea site-urilor vulnerabile din România. Unul dintre prieteni l-a reclamat la Poliție și așa s-a descoperit totul.

Polițiștii BCCO din Ploiești au stabilit că ambele site-uri, cel din Ploiești și cel din Cluj, au fost sparte de aceeași persoană, un băiat minor la data săvârșirii faptelor, cu patru clase, născut la Sibiu, dar cu domiciliul actual în Franța.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata