Alertă! Spitalele de copii sunt pline! Ministrul Rafila, mesaj important pentru părinți!

0

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a anunțat recent că sezonul virozelor, în care ne aflăm, are un mic decalaj în acest an și i-a sfătuit pe părinți să nu îşi trimită în colectivitate copiii cu simptomatologie respiratorie şi să se adreseze medicului de familie. Asta pentru a putea evita supraaglomerarea camerelor de gardă și a spitalelor de copii. De asemenea, ministrul a mai precizat că, pentru a reduce supraaglomerarea de la unităţile de primiri urgenţe, trebuie dezvoltate ambulatorii de specialitate, în special pentru copii.

„Este sezonul virozelor. Nu este nimic neobişnuit. Este un anumit decalaj. Au început şcolile mai devreme. Trebuie să ne gândim cum să facem să luăm ca şi exemplu abordarea din pandemie, să încurajăm spitalele să deschidă ambulatorii de specialitate pentru pediatrie pentru că doar o mică parte dintre copii au nevoie de internare.

Nu au unde să se ducă, în weekend, seara, şi vreau să găsim o soluţie rapid!

Părinţii trebuie să aibă unde să meargă cu copiii lor, în centre ambulatorii cu pediatri, dacă nu sunt disponibili medicii de familie, astfel încât să nu supraaglomerăm camerele de gardă. 75% dintre prezentările la primiri urgenţe au cod verde şi galben, deci nu sunt de fapt urgenţe care să aibă nevoie de intervenţie de la UPU.

Trebuie să le oferim ceva în contrapartidă. Nu au unde să se ducă, în weekend, seara, şi vreau să găsim o soluţie rapid, mai ales în oraşele mari, să poată să aibă acces la serviciile medicale nu neapărat în unităţile de primiri urgenţe. La Spitalul Grigore Alexandrescu sunt 400 de prezentări zilnic, e vorba de supraaglomerare. Trebuie să găsim o soluţie rapidă şi o vom găsi, vom dezvolta ambulatorii de specialitate pentru populaţie, în general, şi pentru copii, în special.”, a anunțat recent Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata