ALERTĂ! Sute de medicamente ieftine dispar de pe piață! Care este motivul?

0

Sute de medicamente ieftine dispar de pe piață! Care este motivul? O nouă veste proastă pentru pacienții care au nevoie de medicamentele generice. Concret, este vorba despre acele medicemente foarte ieftine folosite în tratamentul bolilor cornice iar producătorii avertizează că, în curând ar putea dispărea de pe piață.

CITEȘTE ȘI: „CEA MAI NEAGRĂ ZI DIN VIAȚA MEA ȘI A TA, COPILUL MEU IUBIT!” UN MEDIC ÎȘI STRIGĂ DUREREA DUPĂ PIERDEREA FIICEI ÎNSĂRCINATĂ ÎN NOUĂ LUNI!

S-a ajuns în această situație din cauza costurilor de producție care s-au dublat în ultimii ani și a facturilor prea mari la energie și gaze. În lipsa acestor pastile, pacienții sunt nevoiți să caute înlocuitoare care pot fi chiar și de trei, patru ori mai scumpe.

Potrivit producătorilor de medicamente, de pe piața de la noi au dispărut în ultimii ani 3.000 de tipuri de generice, multe dintre ele vitale pentru bolnavii cronici cu diferite patologii: cardiologie, diabet sau alte afecțiuni. Situația s-a agravat în ultimul an, iar costurile de producție s-au triplat.

„Poate cel mai cunoscut este un medicament pentru epilepsie. Costa 5 lei, nu se mai poate produce pentru ca producătorii nu își mai permit. Pacienții ajung să cumpere medicamente mai scumpe, să plătească mai mult. de asemnea și statul plătește mai mult pentru că dă mai mult pe un anumit medicament compensat.”, spune Simona Cocoș, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Iar pacienții care nu își permit să plătească ajung să renunțe la tratament.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata