ziarobiectiv.ro

Alertă! Un nou virus  cu simptome asemănătoare COVID! Peste 35 de persoane infectate!

0

Medici de specialitate au confirmat recent apariţia unui nou virus în China – ”langya” -, care se transmite de la animale la om şi care are caracteristici asemănătoare noului coronavirus – SARS-CoV-2. Autorităţile chineze au raportat deja peste 35 de cazuri depistate în două provincii din estul ţării.

Persoanele depistate cu acest virus nou au fost testate pentru că aveau febră, se simţeau obosite, tuşeau, şi-au pierdut apetitul, prezentau dureri musculare, greaţă, dureri de cap şi vomitau. Toate avuseseră anterior contact cu animale.

Ce este Langya, virusul cu simptome asemănătoare COVID

Potrivit ultimelor informaţii raportate de către auutorităţile sanitare, acest virus este întru totul nou şi nu a mai infectat oameni până în prezent. El face parte, însă, din familia henipavirus, în care au fost identificate două specii – virusul hendra şi virusul nipah, relatează news.ro.

Veştile nu sunt tocmai bune, pentru că aceste virusuri s-au aflat la originea unor boli grave, uneori mortale, la persoanele infectate. În prezent nu există niciun vaccin sau tratament împotriva acestei familii de virusuri. Henipavirusul este clasat la nivelul 4 de securitate, deoarece prezintă o rată a mortalităţii cuprinsă între 40 şi 75%, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Potrivit unor cercetători, citaţi în New England Journal of Medicine, chiţcanii ar putea fi purtătorii cei mai evidenţi ai viruslui langya.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata