Alexandru Rafila, avertisment grav. În decembrie vom ajunge la 25.000 cazuri pe zi iar mortalitatea se va tripla

După creșterea alarmantă a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, medicii au început să facă anumite precizări care dau fiori reci. Alexandru Rafila, a declarant recent faptul că, în luna decembvrie numărul de îmbolnăviri va ajunge la 25.000 pe zi, iar spitalele și secțiile ATI vor fi blocate. Deasemenea acesta a mai precizat și faptul că numărul deceselor va crește alarmant.

„În ultima săptămână am ajuns la valori care au depășit așteptările tuturor. Probabil că vom avea cifre cel puțin la fel de mari, iar lucrul acesta are un impact extraordinar de grav pentru că se va răsfrânge peste 7-10-15 zile asupra sistemul de sănătate. Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important.

Nu există practic o coordonare a direcțiilor de sănătate publică, care să poată să identifice toate persoanele infectate, să poată să facă anchetele epidemiologice și să poată identifice și să testeze contacții acestor persoane. Dacă nu reușim acest lucru, atunci infecția va continua să circule în comunitate.

Nu vor mai fi locuri în spitale. Cazurile uşoare vor deveni cazuri grave nefiind tratate, cazurile grave vor deveni cazuri critice. O să explodeze moratalitate, se va dubla, se va tripla”, a afirmat Alexandru Rafila.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.