Alexandru Rafila pune gaz pe foc. Măsurile de închidere a școlilor și piețelor, NU au fost consultate cu specialiștii

Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății afirmă că măsurile luate de Guvern, acelea de închidere a piețelor și a școlilor, nu au fost consultate cu specialiștii iar grupul de suport tehnic din cadrul CNSU nu a mai fost convocat de două luni.

”Noi nu putem să înlocuim Guvernul în decizie. Importanţa unor specialişti, a unor comitete tehnice este, evident, clară pentru toată lumea şi reflectă ceea ce se întâmplă în toate ţările din UE sau din alte zone civilizate ale lumii. Există două comisii tehnice. Una este Grupul de suport tehnico-ştiinţific al CNSU, unde sunt mulţi medici de diverse specialităţi şi din diverse instituţii, şi nu numai medici. Acest grup nu a mai fost convocat de vreo două luni.

Există şi Comisia ştiinţifică COVID-19 a Ministerului Sănătăţii care se întruneşte lunar sau de câte ori e solicitată. Noi chiar şi astăzi vom avea o discuţie şi facem tot ce putem încât să îmbunătăţim opţiunile terapeutice, să propunem îmbunătăţirea modului de testare, testarea periodică a personalului medical (…) Închiderea şcolilor primare sau închiderea pieţelor nu au fost discutate în cele două comisii despre care v-am spus şi cu atât mai puţin în cea de la CNSU”, a afirmat Rafila.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.