Alfabet vechi de peste 6.000 de ani, descoperit pe patru continente! Nu se știe, deocamdată, cărei civilizații i-a aparținut!

O echipă de cercetători condusă de arheologul german Klaus Dona a făcut o descoperire greu de încadrat în noţiunile curente ale lumii ştiinţifice, conform Projectavalon.com, site preluat și de EpochTimes și YahooNews.

O serie de relicve, descoperite pe mai multe continente de-a lungul anilor, conţin un alfabet vechi de cel puţin 6.000 de ani, care nu poate fi atribuit niciunei civilizaţii cunoscute cu exactitate. Profesorul Kurt Schildmann, preşedintele Asociaţiei Lingvistice Germane, stăpâneşte peste 40 de limbi şi a încercat să traducă vechile scrieri. Deoarece sunt mai vechi decât cele mai vechi scrieri, spune Schildman, au fost denumite ”pre-Sanskrite”. „Am găsit astfel de scrieri pe pietre sau pe bucăţi de ceramică, precum teracota, în mai multe ţări, cum ar fi: Ecuador, Columbia, Illinois (SUA), Franţa, insula Malta din Marea Mediterană, Turkmenistan, Australia şi în sudul Italiei”, a explicat Dona. „Asta înseamnă că această scriere a existat odată în întrega lume şi înseamnă că a existat o civilizaţie anterioară celei Sanskrite, mai veche de 6.000 de ani”, a adăugat Dona, indicând că alfabetul poate fi mult mai vechi de atât. „Scrierile se aseamănă puţin cu cele hinduse cât şi cu cele din Insula Paştelui”, a explicat, la rândul său, profesorul Schildman. Pe una din relicvele pe care s-a mai găsit alfabetul antic, o piramidă de mărime mică din rocă descoperită în Ecuador, s-au descoperit mai multe puncte desenate cu o vopsea care străluceşte la lumină violet. Mai târziu, cercetătorii au sesizat că punctele descriau constelaţia Orion. Odată cu piramida s-au găsit mai multe cupe, pictate cu mai multe puncte care, de asemenea, luminau, părând să descrie o altă constelaţie, neidentificată de către cercetători. Descoperirile arheologice, spun cercetătorii, indică existenţa unei civilizaţii care a trăit pe mai multe continente şi a avut cunoştinţe de astronomie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.