Alimente care nu trebuie să-ți lipsească din casă. Joacă un rol esențial în…

Să slăbești și să sporești masa musculară nu trebuie să fie dificil sau dureros. Atâta timp cât ești bine informat și alegi să consumi alimente sănătoase. Vorbim despre trei surse de proteine și carbohidrați sănătoși, proveniți din plante, pe care să le procurați de la magazin sau de la piață.

Pe lângă pește, leguminoasele sunt o sursă semnificativă de proteine slabe pentru cei care adoptă o dietă mediteraneană. Sunt principala opțiune pentru vegetarieni sau vegani. Constau în linte, năut și toate varietățile de fasole. Sunt printre cele mai nutritive grupe de alimente de pe planetă, preferate în țările mediteraneene ca surse sănătoase de proteine și grăsimi.

Nucile prin profilul nutritiv confirmat de unele cercetări, sunt bune pentru creier. Sunt bogate în acizi grași omega-3 și polifenoli, care combat inflamația și stresul oxidativ. Acești doi factori au o mare influență asupra proceselor cognitive. Cu alte cuvinte, creierul beneficiază de prezența nucilor în dietă.

Migdalele – și aceste nuci sunt preferate de oamenii care trăiesc în jurul Mediteranei. Un sfert de cană ne dă 5 g de proteine, adică 10% din necesarul zilnic. Deși nucile și grăsimile în general au o reputație proastă privind creșterea în greutate, aceasta este o concepție greșită și fără bază științifică

Semințele de susan – pe lângă că oferă multe vitameine B, sunt și o sursă de proteine slabe.

Legumele joacă și ele un rol esențial.  Popoarele care trăiesc cel mai mult mănâncă cele mai multe legume. Și ca să le facă gustoase le stropesc cu ulei de măsline și le amestecă cu ierburi ca busuiocul sau pătrunjelul. Mai mult – legumele conțin multe minerale și sunt o sursă principală de cabohidrați complecși. Prin definiție, aceștia constau în fibre și amidon și sunt vitali pe termen lung pentru sănătate. Multe legume conțin antioxidanți care combat radicalii liberi și protejează celulele de oxidare. Deci sunt foarte multe motive pentru consumul de legume.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.