Alina Gorghiu despre proiectul acordării stimulentului pentru nou născuți: „Îl invit pe domnul Gentea să batem palma pentru a ajuta nou născuții din Pitești!”

0

Alina Gorghiu, președinte al Senatului și lider PNL Argeș, a făcut un apel către primarul Cristian Gentea pentru a fi coinițiatori ai proiectului pentru acordarea stimulentului de 2.500 lei familiilor din Pitești la nașterea unui copil. Consilierii locali piteșteni au depus de două ori acest proiect pentru a veni în ajutorul tinerelor familii, dar de fiecare dată s-au lovit de refuzul categoric al majorității PSD, care a votat împotrivă.

CITEȘTE ȘI: ALINA GORGHIU: „AUTORITĂȚILE TREBUIE SĂ GĂSEASCĂ SOLUȚII ASTFEL ÎNCÂT LUCRĂRILE LA AUTOSTRADA CĂTRE CURTEA DE ARGEȘ SĂ SE DESFĂȘOARE FĂRĂ DEVIEREA TRAFICULUI GREU PRIN PITEȘTI!”

Astfel, Alina Gorghiu a explicat faptul că întotdeauna una dintre principalele teme abordate în proiectele legislative depuse în Parlament a fost despre încurajarea natalității, motiv pentru care a făcut și apelul pentru ca proiectul acordării stimulentului pentru nou născuți în Pitești să fie semnat de ambele tabere. Printre principalele argumente aduse de președintele Senatului este cel prin care peste 8.000 de piteșteni au semnat pentru susținerea proiectului, dar și faptul că alte orașe din România acordă astfel de ajutoare tinerelor familii.

„Numărul nașterilor este din ce în ce mai mic”

„Piteștiul este ca oricare alt oraș mare din România, un oraș care îmbătrânește. Sunt muți tineri care pleacă din Pitești, se duc în mari centru universitare și nu se mai întorc. Numărul nașterilor este din ce în ce mai mic. Acesta a fost motivul pentru care mi-am dorit tare mult, ținând cont de faptul că sunt mamă a doi băieți, ținând cont cu una dintre temele de care m-am ocupat ani de zile în Parlamentul României este încurajarea natalității, creștere demografică în România, am făcut nenumărate proiecte legislative pentru sprijinul acestor teme și sprijinul familiilor cu copii mici, mi-am dorit tare mult ca proiectul colegilor mei din Consiliul Local Pitești legat de stimulentul pentru nou născuți în valoare de 2.500 lei să fie aprobat. Oftez când o spun și o spun cu cea mai mare responsabilitate: este o singură rațiune care a împiedicat adoptarea acestui proiect. Și anume că este inițiat de Partidul Național Liberal. Îmi pare rău că familiile din Pitești, care au nou născuți trebuie să sufere pentru că majoritatea PSD decide doar politic, doar pe bază de orgolii și fără a ține cont de aceste familii” a declarat Alina Gorghiu.

Gorghiu: „Voi folosi toate pârghiile pe care le am la îndemână”

„Ieri a fost respins din nou acest proiect, deși am reușit pe stradă, cu colegii mei, să strângem peste 8000 de semnături. O să lansez o rugăminte încercând să distanțez acest subiect de politică. Îl invit pe domnul Gentea să fim coinițiatori. Îl invit să se uite la toate celelalte orașe din România începând cu București, care are stimulent pentru nou născuți de 2.500 lei de foarte mult timp, îl invit să se uite la Constanța, unde, foarte recent, la propunerea colegilor din PSD, primarul liberal a fost de acord cu stimulentul pentru nou născuți. Îl invit să se uite la Târgu Mureș, la Bacău, la Slobozia, la Reșița, la Brașov, la foarte multe orașe din România care oferă acest sprijin familiilor care au nou născuți.

Este un sprijin modest. Familiile care au nou născuți sau cei care am trecut prin asta știm că suma de 2.500 lei nu înseamnă un extrem de mare ajutor, dar este un ajutor și îl invit să batem palma pentru a ajuta nou născuții din Pitești. Astfel, eu vă asigur că voi merge în continuare cu colegii mei pe străzile din Pitești și vom strânge semnături în continuare. Să-i sfidezi pe cei care au copii mici, să-i sfidezi pe piteștenii care au semnat pentru susținerea acestui proiect, nu cred că este o soluție. Să ne încăpățânăm doar pentru că proiectul nu este semnat de noi, nu e o soluție. Sunt dispusă să merg până la capăt pentru a obține acest stimulent pentru nou născuți. Și voi folosi toate pârghiile pe care le am la îndemână, vor redepune acest proiect, vom continua campania de strângere semnături, vom încerca să îmbunăm o majoritate care refuză acest lucru” a mai spus Alina Gorghiu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata