Alina Gorghiu: „Fugarul va suporta costurile aducerii sale în țară!”

0

Condamnații care fug în alte țări și sunt extrădați își vor plăti singuri aducerea în țară, potrivit unui proiect aflat în lucru, a anunțat Alina Gorghiu, ministrul Justiției. Dacă până acum statul român era cel care plătea costurile aferente extrădării, după adoptarea acestui proiect, cei care se sustrag executării pedepsei vor fi cei care vor suporta costurile extrădării. Acest proiect, aflat în prezent în transparență decizională pe site-ul Ministerului Justiției, are ca scop diminuarea fenomenului fugarilor.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI. BĂRBAT ÎNJUNGHIAT ÎN INIMĂ ȘI FICAT LÂNGĂ SECȚIA DE POLIȚIE!

„Fugarul suportă costurile aducerii sale în țară. Este un proiect pe care și Ministerul Justiției și-l dorește foarte mult, eu, personal, am insitat foarte mult în elaborarea acestui proiect. Și Guvernul a făcut o cauză din aducerea fugarilor în țară, ca să numai spun că partidul din care fac parte a pus pe ordinea de priorități această tematică. Elementul de noutate, acesta este: din momentul în care legea va fi adoptată, fugarul va suporta costurile aducerii sale în țară. Strategia pe care am avut-o în vedere este aceea ca în anul 2024 statul român să meargă mai mult pe prevenție. Să găsească acele pârghii legislative, astfel încât fenomenul fugarilor să fie diminuat și, sperăm ca într-o bună zi, să fie blocat” a declarat Alina Gorghiu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata