Alina Gorghiu: „Suntem parteneri strategici cu Japonia și acționăm în consecință!”

0
România este singura țară din Uniunea Europeană care a semnat cu Japonia o Declarație de cooperare în domeniul justiției. Și a 11-a din lume. Am semnat ieri acest document, alături de omologul nipon, Ryuji Koizumi. Este și prima declarație de cooperare în domeniul justiției între România și Japonia, după stabilirea Parteneriatului Strategic între țările noastre.
Este un moment deosebit. Mai ales pentru că această cooperare va ajuta la elaborarea unei Strategii Naționale pentru Prevenirea Recidivei. De 16 ani, rata recidivei e în scădere. Însă avem nevoie de experiența japoneză în domeniul acțiunii comunitare. Această declarație înseamnă o colaborare mai strânsă între sistemele noastre penitenciare și de probațiune.
Cu ocazia întâlnirii de la Tokyo am mulțumit părții nipone pentru susținerea arătată României în procesul de aderare la OCDE, un obiectiv strategic pentru țara noastră.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata