ziarobiectiv.ro

Alina Manea, despre noile legi ale Educației! Cum vor susține elevii examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat?

0

Alina Manea, despre noile legi ale Educației! Cum vor susține elevii examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat? Schimbări majore la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională, așa arată propunerile din noile legi ale educației prezentate astăzi, într-o conferință de presă de Alina Manea, vicepreședintele PNL Argeș și reputat profesor de limbă română.

CITEȘTE ȘI: MĂSURI DRASTICE PENTRU PROFESORII VIOLENȚI! CĂTĂLINA DUMITRASCU: „ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE, SE PROPUNE DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ!”

Concret, în noile legi ale educației se propune  admitere la liceu și cu examen de Evaluare Națională dar și cu admitere. Pe scurt, liceele care dovedesc ca au o concurenta mare la anumite specializari, pot organiza examene proprii de admitere pentru candidaţi.

„Liceele pot alege să organizeze admitere. Elevul nu este obligat să meargă la un alt examen, este doar o oportunitate să se evalueze și să aleagă unitatea de învățământ în care să studieze.Pentru 60% din locurile de pe profilurile vizate se poate da concurs, 40% din locuri rămânând în repartizare computerizată.”, a declarant Alina Manea.

Bacalaureatul trece și el prin modificări majore, elevii susținând și probe noi. Noul Bacalaureat va aduna 10 probe, iar elevii de la profilul tehnologic vor avea un examen propriu.

„Rămânem cu două probe de competențe lingvistice la limbă străină, pentru a crește potențialul de angajare. Ce avem in plus faţă de formula de acum este o probă aşa zis complementară pentru competențe de bază care, pentru profilul uman, va fi  la matematică sau ştiinţe ale naturii, iar pentru profilul real o probă la alegere pentru disciplinele socio-umane. Vom avea și competențe digitale care trebui obținute cu calificativul „Mediu” și proba complementară a profilului unde trebuie obținut calificativul „Admis”. Pentru a promova examenul de Bacalaureat elevii trebuie să obțină minim media șase iar la fiecare probă, minim nota cinci. De asemenea, pentru a promova examenul de Bacalaureat elevii trebuie să obțină calificativul „Admis” și la competențele de limbă română sau maternal.”, a mai declarat Alina Manea.

Noile legi ale educației vor intra în vigoare treptat, nu se vor produce schimbări pe termen scurt.  Admiterea la liceu ar putea fi susșinută de elevii care vor trece clasa a V-a în anul școlar următor, iar Bacalaureatul, de elevii care vor trece clasa a IX-a în anul școlar 2023-2024.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata