Alina Manea: „Vendetă politică, plătit de polițe, sacrificând elevii de excepție și imaginea orașului.” Ce spune șefa ISJ despre critici?

Municipiul Pitești a găzduit, în perioada 17-21 aprilie, Olimpiada Națională la Limba Engleză la care au participat aproape 400 de elevi de elită din întreaga țară. Deși inspectorii generali, alături de ceilați colegi din ISJ Argeș dar și de zeci de profesori, au făcut eforturi considerabile, muncind zi lumină pentru buna organizare și desfășurare a Olimpiadei, au apărut și nemulțumiri în spațiul public legate de condițiile de cazare și desfășurare a Olimpiadei. Alina Manea, șefa ISJ Argeș a decis să rupă tăcerea și să aducă la cunoștința opiniei publice realitatea, clarificând printr-o declarație toată situația.

„Am decis să nu ducem elevii în căminele școlare, cunoaștem cu toții condițiile din aceste unități”

„Pentru că nu suport tăcerea asociată instataneu culpabilizării, complicitatea practicată de unii dintre noi și, de asemenea, complicitatea colegilor care au muncit zi și noapte, vreau să aduc la cunoștința opiniei publice câteva precizări legate de informațiile apărute în spațiul public, referitor la Olimpiada Națională de Limba Engleză, desfășurată la Pitești, în perioada 17-21 aprilie 2022. Voi spune ceea ce echipa ISJ Argeș, întărită de colegii mei profesori a realizat, doar din credința că ne-am făcut treaba.

Olimpiada Națională de Limba Engleză, desfășurată în perioada 17-21 aprilie 2022, a adus în Pitești 364 de elevi, 47 de profesori din Comisia Centrală și 44 de profesori însoțitori ai loturilor. Toți elevii au fost cazați în patru locații, în regim de pensiune/hotel pentru că am decis să nu-I ducem în căminele școlare, cunoaștem cu toții condițiile din aceste unități. Dimpotrivă, am decis să beneficieze unitar de condiții similar decente și nediscriminatorii.

„90 de profesori argeșeni voluntari, alături de inspectori, au preluat loturile și le-au condus cu autoturismele personale, spre locațiile de cazare”

Din 17 aprilie, ziua în care au sosit, 90 de profesori argeșeni voluntari, alături de inspectori, au preluat loturile și le-au condus cu autoturismele personale, spre locațiile de cazare. În situația în care nu a existat disponibilitatea unui autoturism personal, colegii inspectori au transportat personal elevii și profesorii cu taxiurile, achitând contravaloarea cursei din banii personali.

În zilele de 18 și 19 aprilie, zilele de concurs, toți elevii au fost transportați la și de la probă ( Școala Gimnazială „Matei Basarab”) într-un mod organizat, cu autocare, însoțiți de inspectorii ISJ Argeș, inclusiv de cei trei inspectori generali. Am beneficiat și de sprijinul Poliției Rutiere.

„Premiile oferite elevilor au fost suplimentate de către ISJ Argeș, cu 150 lei pentru fiecare premiant, bani obținuți din sponsorizări.”

Am făcut solicitare scrisă Primăriei Pitești, în care am cerut sprijinul pentru cazarea copiilor în căminul LPS, unde sunt condiții excelente și la unitatea hotelieră din curtea ISJ Argeș, unde a funcționat centrul de vaccinare. I-am rugat, de asemenea, să ne ajute cu transportul intern, cu vizite prin oraș, cu materiale promoționale, să ne pună la dispoziție Sala Filarmonicii Pitești.

La toate solicitările, Primăria Pitești a răspuns (zâmbește amar n.r) prompt, trimițându-ne gratis la Grădina Zoologică și asigurându-ne de transport intern gratuit. În altă ordine de idei, niciodată nu s-a pus problema de închiriere gratuită a Sălii Filarmonicii Pitești, colaborarea corectă și legală, cu contract de închiriere cu domnul director meritând toată aprecierea noastră.

Funcțiile sunt trecătoare iar faptele nemuritoare

Vreau să mai precizez că eu, inspectorul școlar general Alina Manea, am dat concursul și am răspuns afirmativ tuturor solicitărilor primite de la Primăria Pitești deoarece eu încerc să folosesc politica pentru a construi împreună, neținând cont de culoarea politică, lucru pe care i l-am mărturisit și dovedit și domnului primar Gentea. Și mai cred în faptul că funcțiile sunt trecătoare iar faptele nemuritoare. Acestea și cetățeanul îți conturează capitalul politic, nicidecum vendeta politică, plătitul polițelor, sacrificând elevii de excepție și imaginea orașului.

Normalitatea este să spui adevărul, să nu taci, atunci când știi că ți-ai făcut treaba, sunt convinsă că ceea ce semeni, aia culegi. Și mai am o convingere, despre mine și echipa mea, vorbesc oamenii în slujba cărora suntem și care au puterea să ne mulțumească pentru ceea ce facem, fără să ne pozăm, fără să postăm. Nu sunt în concurență cu nimeni și cred că fiecare poate să ajungă unde își dorește.

Școala gazdă „Matei Basarab” s-a comportat ireproșabil. Începând de la conducere până la toți colegii implicați.

Cât despre inadvertențele despre care s-a vorbit, vă asigur că nu s-au produs din nepăsarea noastră, că nu au depins de controlul nostru și că s-a făcut tot ce s-a putut omenește.

Profesorii voluntari au comunicat permanent cu profesorii însoțitori din țară, inclusiv legat de nevoile de transport pe care le-au rezolvat, când le-au fost comunicate. Datorăm aceste clarificări opiniei publice, elevilor, părinților, profesorilor implicați, colegilor din inspectorat care au lucrat zi-lumină și convingerii mele că putem construi împreună dacă ne pasă.

Județul Argeș are oameni în sistemul de educație pe care te poți baza, oameni care dacă greșesc recunosc, iar atunci când își fac treaba, sunt modești. Nu ne-am lăudat cu nimic pentru că ne-am făcut treaba.”, a dezvăluit Alina Manea, șefa ISJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.